Kimi görsem bu yıl bayramın tadı yok şeklindeki yakınmalar. İnsanlarımız zordan bayram yapıyorlar. Biz eskiden böyle değildik ya da böyledik te ben mi bilmiyordum. Bir çok olumsuz tecrübeleri sadece kendisi yaşıyormuş gibi yaknıyor. Sadece sen değilsin ki kardeşim bir çok insan böyle bir tecrübe yaşıyor. Ne olursa olsun bayramlar özel günlerdir ve belki kendi hayatınızı olumsuz bir bakış açısıyla yaşamayı alışkanlık haline getirmiş olabilirsiniz(Böyle olmaması gerekir ama ...) fakat böyle bir günde en azından çevrenizdeki insaları sevindirebilirsiniz. İyi bayramlar.

Çağımız, mesleğimiz ve ilgilerimiz sebebiyle uzun süre bilgisayar başında kalıyoruz. Hatta bazen bu süreler o kadar uzun oluyor ki bazı günlerimizin neredeyse tamamını bilgisayar başında geçiyoruz. Peki bunun sonuçları üzerinde düşündünüz mü hiç. Sağlık ve sosyal açısından bir çok sakıncası olduğu kesin. Ama misal ben bunun yanında bu şekilde uzun bir süre bilgisayar başında kaldığımda içim de rahat olmuyor. Benim gibi bu duygu ve düşünce durumlarını yaşayanlar var mı acaba merak ediyorum. Belki ilkel bir yaklaşım olacak ama gözlerimi kanlanmış görmeyi hiç sevmiyorum. Kendimi o şekilde görünce beynim sanki vücuduma: Bak gençsin kendine yazık ediyorsun. Sağlığını bile bile bozuyorsun demiş gibi hissediyorum. Bu beni bahsettiğim gibi içten rahatsız ediyor, moralimi bozuyor. Basit ve saçma bir yaklaşım olarak görülebilir. Ama ne yapalım bu böyle.

Bugün sabah saatlerinde bir cevapsız bir telefon çağrısı aldım. Bir dakika geçmeden aynı numaradan bir çağrı daha. Malum bu aralar gelebilecek bir arama konusunda oldukça hassasız.:) Hemen geri aradım. Kurye çıktı. Benim için bir teslimatı varmış. İlk defa karşılaştığım birr uygulama acaba kriz nedeniyle firmanın aldığı bir karar yüzünden mi bu şekilde yapıyorlar?

1 küsur senedir D-Smart abonesiyiz. İlk başta alırken bizde D-Smart pazarlama kampanyalarına kandık ve bir tek uydu alıcısı alarak Türk takımlarının Avrupa' daki maçlarını izleriz diye düşündük. 1 sene kadar izledik. Ama şimdi Euro Futbol diye bir kanal açtılar ve ocak ayından itibaren izleyebildiğimiz maçlarıda ekstra ödeme yapmadan izleyemeyeceğiz gibi duruyor. Böyle bir kanal açmalarının önünde yasal olarak engel yok. İstedikleri kadar kanal açarlar ve istediği yayınları şifreli verebilirler. Ama ilk başta uydu alıcılarını satmak için yaptıkları reklamlarda sadece bir kere yapılacak bir ödemeden bahsediliyordu ve özellikle bunu vurguluyorlardı. Tabi vatandaşı kandırmak yasal. Bu yüzden D-Smart için akıllı,kurnaz(smart) Doğan mı desek acaba.

Dün akşam sahur için kalktığımda Arjantin ile Brezilya milli takımları arasında oynanan milli maçın ikinci yarısını izleme şansı buldum. Maç sonucu Arjantin 1 Brezilya 3. Maç oynanmadan önce Arjantin milli takımının kazanacağını düşünüyordum. Bunun nedeni de özellikle Messi olmak üzere Agüero, Milito gibi yıldızlarla Arjantin milli takımının daha ağır basacağını düşünüyordum. Ama maçın ikinci yarısını izledikten sonra takım olmanın daha önemli olduğunu gördüm. Brezilya takım olarak daha iyi durumda, oyunun defans ve atak kısmını rakibine göre daha iyi yapıyor. Karşına kim çıkarsa çıksın aynı takım disiplini ile oynuyorlar. Şu an için Arjantin' e göre çok daha iyiler. Kendileri birde İspanya karşısında izlemek müthiş olur diye düşünüyorum.

Dün akşam milli maç heyecanı vardı. Başlarda biraz zorlansakta Arda' nın yönetiminde kazanmasını bildik. Arda' nın artık yıldız olduğunu seven sevmeyen herkes kabul ediyor. Dün de maç boyunca müthiş bir oyun sergiledi. Tam bir oyun kurucu lider. Top ona geldiğinde ben dahil bir çok insanın içi rahat. Bir Galatasaraylı olarak hem Arda' yı Galatasaray' da hemde milli takımda izlemekten büyük zevk duyuyorum.

Bilgisayar Mühendisliği bölüm 3. lüğü, 92 kusür ALES puanı tüm puan türlerinde, yapılan ingilizce yeterlilik sınavından 74 puan(40 puanın üstü mülakata girmeye hak kazanacak, 60 puanın üstü eğer mülakatı geçerse ingilizce hazırlık okumayacak), 3.20/4.00 not ortalaması, üstelik kendi okuluma ve lisans mezunu olduğum bölüme başvuru yapıyorum. Yüksek lisans başvuru detaylarım bu bilgilerden ibaretti. Ama 35 kişi alacak olan bölümümde hepsini tanıdığım hocalarım tarafından yedek listeye bırakıldım.

Herhalde yüksek lisans yapmak için yeterince hevesli bulunmadım. (Bu arada mülakattan önce yapılan temel bilgi yoklaması sınavında yetersizdim kabul ediyorum. Eğer ölçü buysa!!!!)

Dün yüksek lisans mülakatından sonra kuzenim olan Ali abimi ziyaret ettim. Bu adamı ne zaman ziyaret etsem benim ufkumu açıyor. Nerede yeni bir teknoloji var nerede yeni bir teknoloji ürünü var bir bakıyorum Ali abimde de var. İşin güzel tarafı teknoloji takibini çok iyi yapmasının yanında öğrendiklerini sürekli benimle paylaşması. Bu güzel paylaşımları için kendisine minnettarım ve saygı duyuyorum.

Hadi hep beraber Çok yaşa Ali Sağlam!

Sevgili abimin beni haberdar ettiği konular

1- iPhone üzerinde yazılım geliştirme fırsatları - Zaten uzun zamandır taşınabilir aygıtlar üzerinde uygulamalar yapmak istiyordum. Yalnız bir sıkıntı var ki iPhone için yazılım geliştirmek için Mac OS X v10.5 yada daha ilerisi lazım. Bunun için bir süre bekleyeceğiz.
iPhone Geliştiricileri için başlama noktası

2- peyca.com ilginç bir dijital kütüphane arşiv projesi. Site ana sayfasında bir büyüteç içinde yazılı olan "Kaybettiğinizi sandığınız tüm bilgiler" şeklinde bir görselleri var. Başarılı olacak gibi görünen projenin ana amacı öncelikle Türkçe dilinin geçmiş- gelecek tüm yazılı ve web bilgisini bir araya getirmekmiş.
peyca.com

Şu an bu satırları yüksek lisans mülakatı için geldiğim okulumun kütüphanesinden yazıyorum. Dışarıda yağmur yağıyor ve ben fazla ıslanmamak adına okulumun kütüphanesine girdim. Yukarı kata çıktığımda yine garip bir nostalji havası estiren kütüphane katını gördüm ve gülümsedim. En son buraya gelmemden 2 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen herhangi bir değişiklik yoktu. Ve bunu görmek beni mutlu etti.