Başlığa bakınca Cem Yılmaz' ın bir gösterisinde anlattığı bir anısı aklıma geliyor. Kısaca davet edildiği bir programda sunucu CMYLMZ' a "Neden mizah sorusunu yöneltir?" Bunun üzerine CMYLMZ' da yaşadıklarını espirili bir dille anlatır. Benim ise Ruby ve Rails' a çalışmaya başlama hikayem biraz farklı.

İşin hikayesi şu: Yaklaşık 1.5 ay kadar önce web blogumu tekrardan ASP.NET ile yazmayı düşünüyordum. Daha doğrusu daha önce yazdığım kod üzerinde iyileştirmeler yapacaktım. Ama işe bir türlü başlayasım gelmedi. O günlerde kuzenimin bilgisayarına Ubuntu Linux dağıtımını kurmuştum. Kurmak için Ubuntu web sitesini ziyaret ettiğimde isteyen kişilerin evlerine ücretsiz olarak Ubuntu Linux dağıtımını gönderdiklerini gördüm ve kayıt oldum. 2 hafta sonra cd elime ulaştı. Bir deneyeyim diye kurdum.

Başlarda biraz sorun çıkardı. Bilişim dünyasında bence ne kadar çok bilirseniz bilin bir gün bilmediğiniz bir sorun karşınıza çıkacaktır. Bu dünyanın işleyişi içinde kusurlu olma kavramı doğaldır ve her zaman karşımıza çıkar. Çünkü bilişim dünyasıda kusurlu olması kabul edilebilen bir varlık olan insan tarafından oluşturulan bir dünyadır.

Ubuntu kullanırken karşılaştığım sorunlardan bazılarını çözdüm. Bazıları ise hala yerinde duruyor. Ama sanırım ben bu şekilde olmasını seviyorum. Sürekli çözülmeyi bekleyen bir sorun var veben onu çözmek için araştırıyorum; uğraşıyorum. Çözünce mutlu oluyorum. Bir süre sonra bir başkası çıkıyor. Aynı süreçler baştan. Bu benim karakterimde var.

Bu yüzden Linux dağıtımlarını seviyorum. Windows her ne kadar son kullanıcı daha kolay olsada benim gibiler için Linux ve türevleri daha güzel.

0 yorum:

Yorum Gönder